الکترودگذاری با ﺳﻴﺴﺘﻢ ﺑﻴﻦ اﻟﻤﻠﻠﻲ ۱۰-۲۰
الکترودگذاری با ﺳﻴﺴﺘﻢ ﺑﻴﻦ اﻟﻤﻠﻠﻲ ۱۰-۲۰
پروتکل ثبت سیگنال های مغزی در نمونه های انسانی
برای داشتن امکان مقایسه نتایج ثبت سیگنال مغزی و امکان تعمیم نتایج، یک شیوه چیدمان الکترود به عنوان استاندارد بینالمللی شناخته شده است. این چیدمان جهانی الکترود گذاری که به عنوان استاندارد ۲۰-۱۰ شناخته میشود، امکان پوشاندن تقریباً تمام نواحی سر را توسط الکترودها فراهم میکند.
انتخاب محل الکترودها بر اساس نقاط ویژه استخوان جمجمه (nasion, inion, preauricular point) انجام پذیرفته است.
الکترودها در نواحی مربوطه استخوان جمجمه قرار میگیرند و سایر الکترودهای میانی بر اساس ۱۰ و ۲۰ درصد کل فاصله چیده خواهند شد. در شکل زیر این چیدمان نشان داده شده است.
نورولوژیستها نواحی مختلف مغز را با اصطلاحات و عبارات آناتومیکی آن به کار میبرند. نوروتراپیستها برای الکترودگذاری از سیستم بینالمللی ۱۰-۲۰ که شامل حروف و اعداد است و برای مشخص کردن نقاط ۱۹ گانه مختلف جمجمه به کار میرود، استفاده میکنند.
اعداد فرد مربوط به سمت چپ مغز و اعداد زوج مربوط به طرف راست مغز است. زمانی که علامت – بین دو ناحیه قرار میگیرد دلالت بر دو ناحیه دارد.
حرف F برای لوب فرونتال و حرف Fp برای قطبهای لوب پیشانی، T برای لوب گیجگاهی و O برای لوب پس سری و C برای مرکز و قشر حسی پیکری و حرف Z برای خط وسطی که راست و چپ را از هم جدا میکند.
اصطلاحات آناتومیکی مربوط به جهتهای مغز:
قسمت خلفی ناحیهایی است که در پشت خطی که دو گوش را به هم وصل میکند قرار دارد. قسمت قدامی ناحیهایی است که در قسمت جلوی خطی که دو گوش را به هم وصل میکند.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را مطالعه کنید پروتکل ارزیابی جلو و عقب سر
Vertex موقعیت مرکزی جمجمه (Cz, Pz, Fz)، مدیال خط وسط مغز، lateral از خط وسط تمایل به طرف راست یا چپ، superior قسمت فوقانی جمجمه، inferior قسمت تحتانی جمجمه میباشد.
در جدول زیر تعبیر و تفسیر محل قرار گرفتن سیستم ۱۰-۲۰ همراه با تقسیم مغز به دو نیمکره راست و چپ را مشاهده میکنید.
سلام و خدا قوت به مجموعه خوب پرتو دانش
و تشکر از اطلاعات و آموزش های خوبی که در اختیار میذارن
امیدوارم همچنان موفق و پیروز باشید
میشه دقیقا بفرمایید برای افسردگی واضطراب کدام نقاط باید به آند وکاتد وصل شوند ؟!متشکرم