اگر قصد خرید دستگاه نقشه ی مغزی یا QEEG و یا ثبت الکتروانسفالوگرافی را دارید یکی از جدیدترین سیستمهای جهان را به شما معرفی میکنیم
دستگاه نقشه ی مغزی
دستگاه نقشه مغزی (QEEG) آزمایشی است که فعالیت الکتریکی مغز را با استفاده از دیسکهای فلزی کوچک (الکترود) متصل به پوست سر شما تشخیص میدهد. سلول های مغز شما از طریق تکانه های الکتریکی ارتباط برقرار می کنند و همیشه فعال هستند، حتی زمانی که شما خواب هستید.
این فعالیت ها به صورت خطوط موجی روی مانیتور نمایش داده می شوند. از این طریق می توان ناهنجاریها را در امواج مغزی یا فعالیت های الکتریکی مغز تشخیص داد.
eWave یک دستگاه نقشه مغزی (QEEG) یا نوار مغز با تکنولوژی جدید میباشد که در مدلهای ۲۴، ۳۲، ۶۴ و ۱۲۸ عرضه میشود. همچنین eWave قابلیت ثبت سایر سیگنالهای زیستی چون EMG، ECG و EOG را نیز دارد. این دستگاه با هدف مانیتور بیماران در بیمارستانها و مراکز مورد استفاده قرار میگیرد. و به علت وایرلس بودن آن امکان ثبت پرتابل نیز برای آن فراهم است. به علت سازگاری با نرم افزار نوروگاید این مصحول قابلیت ثبت QEEG یا نقشه برداری مغزی را نیز دارد.
eWave همچنین یک سیستم ثبت ERP و LTM با دقت بالا نیز میباشد که قابلیتهایی متفاوت از سایر سیستمهای ثبت ERP دارد. کلاههای eCapکه در انواع ۲۴ ۳۲ ۶۴ و ۱۲۸ کاناله ارائه شدهاند، برای ثبت سیگنال های مغزی مورد استفاده قرار می گیرند. هم چنین، سنسورهای خارجی نیز برای ثبت سایر سیگنال های بیولوژیکی قابلیت اتصال به eWave را دارند. نرم افزار eLife برای مشاهده ی آنلاین و آنالیز سیگنالهای ثبت شده توسط دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه دارای تاییده وزارت بهداشت یا ایمد میباشد و به علت کیفیت بالای ان پروانه صادرات این سازمان را نیز دریافت نموده است.
تمامی امکانات را در یک دستگاه پرتابل داشته باشین
پتانسیل وابسته به رخداد با روش دقیق برای همزمانی سیگنال و رویداد
قابلیت ارسال انلاین و افلاین داده در متلب
ارزیابی Clinical-Q فعالیت مغز را در ۵ محل مغز به عنوان مبنایی برای تعیین سریع و موثر برنامه درمان بررسی می کند. نتایج حاصل از ارزیابی در یک گزارش ساده اکسل ، که شامل یادداشت هایی برای تفسیر سریع است ، مرتب شده اند.
قابلیت مطالعات ارتباط عصب و عضله با ماشین و کامپیوتر مانند کنترل ویلچر با مغز
دارای ماژول اختصاصی برای کنترل ماشین با مغز
یکی از امکانات جدید نرم افزار neurogide میباشدکه برای درمان نوروفیدبکاز پروتکل های ۱۹ کانال استفاده میکند
در این روش میتوانید امواج عمقی مغز را با دریافت نماید
با استفاده از سنسور های زیستی می توانید بیوفیدبک را با همان دستگاه انجام دهید.
تحریک دیداری با قابلیت تنظیم فرکانس و دامنه به صورت نامحدود
پرتابل و نصب سریع
تفسیر این داده ها در عین علمی بودن بسیار ساده است و مبتنی بر هزاران مقاله علمی است که در سطح جهان منتشر شده . پرتو دانش اموزش تفسیر نقشه مغزی را به صورت دوره های خصوصی و عمومی ارایه میدهد.
برای ثبت نام در کارگاه یا دریافت اموزش با ما در تماس باشین
وجود کلاه استاندارد می تواند مزایای بسیاری برای شخص درمانگر یا پژوهشگر داشته باشد . از این مزایا می توان به بالا بردن سرعت و دقت انجام کار و پایین آوردن نویز های احتمالی اشاره کرد
۲۴/۳۲/۶۴ کانال ثبت تفاضلی با دقت بالا
امکان ثبت بیسیم و USB به صورت انتخابی
کانال ثبت EMG عضله و ثبت امواج ECG قلب در دستگاه ۲۴/۳۲ کانال
پرتابل و سبک و قابلیت حمل و نصب سریع
امکان ثبت به صورت Bluetooth یا USB
بهره گیری از کلاه ثبت ۲۴ کانال با استاندارد ۱۰۲۰ – قابل شتشو – الکترود نفره خالص بادوام بالا
استفاده از باتری قابل شارژ
ابعاد: ۱۱۲× ۲۵ × ۷۷ میلی متر
وزن: ۱۶۸ گرم
سطح نویز: کمتر از ۰٫۵μνrms (۱-۳۰Hz)- طراحی بسیار کم نویز
ورودی های دیجیتال: ۴ ورودی تریگر دیجیتال برای سینک کردن سایر دستگاه
پروسسور: ۳۲بیت ۱۶۸MHz
فرکانس نمونه برداری: ۱۰۰۰ هرتز به ازای هر کانال (در اتصال USB قابل افزایش به ۱۵۰۰۰ هرتز)
پهنای باند: ۴۰۰-۰ هرتز
رزولوشن: ۲۴ بیت
الکتروانسفالوگرافی (EEG)
الکتروانسفالوگرافی معیاری برای تغییرات الکتریک در مغز است که بیانگر اسپایک ها،جریان های گذرا،رویداد های تصادفی و ریتم ها است.در روند عصب درمانی با بکارگیری آناتومی مغز،آزمون های روان شناختی،سنجش های رفتاری،الگوهای فعالیت های ویژه مغز ثبت می شود که در آن تمرکز روی ریتم ها و فعالیت های باند های فرکانسی دلتا،تتا،آلفا،بتا،گاما و ریتم حسی-حرکتی است.
الگوی ناحیه ای هم زمان و ناهم زمان این باند های فرکانسی،وضعیت های شناختی و رفتاری خاص فرد را توصیف می کند.از این رو،با اندازه گیری ترکیب ریتم ریتم های آهسته و سریع نواحی سر می توان گستره در گیری فعالیت قشری را شناسایی نمود.EEG به تنهایی به تفکیک پذیری فضایی ضعیف با وجود وضوح زمانی بالا نمی تواند به عنوان یک روش تصویر برداری مطالعه عملکرد مغز استفاده شود.در سال های اخیر،برای افزایش درک عملکرد مغز انسان چندین روش تصویر برداری غیر تهاجمی مغز با وضوح مکانی بالا از جمله توموگرافی نشر پوزیترون،توموگرافی کامپیوتری و تصویر برداری رزونانس مغناطیسی عملکردی استفاده شده است.
اما با وجود وضوح مکانی خوب مکانی،وضوح زمانی این روش ها ضعیف است.بنابراین،به منظور درک بهتر عملکرد و ساختار عمقی تر مغز میتوان EEG را با هر کدام از روش های تصویر برداری تلفیق نمود.از طرفی قابل تجزیه و تحلیل بودن فرکانس سیگنال های EEG با شناسایی ناهنجاری های عملکرد عصبی مغز،امکان تلفیق با تحریک مغناطیسی مغز و نوروفیدبک را برای ارتقا،شناختی و رفتاری فراهم می کند.
در این مطالعه،به معرفی EEG و تلفیق آن با روش های غیر تهاجمی به منظور شناسایی ارتباط و برخی ساختار های مغزی با الگو های فعالیت عصبی نا هنجار و همچنین ارتقاء عملکرد شناختی،رفتاری در اثر مداخلات پردازش عصبی EEG می پردازیم.
نگاهی کلی به نورون و سیستم عصبی
سیستم اعصاب مرکزی یا به طور اختصاصی مغز انسان از میلیارد ها سلول تشکیل شده است که بخش عمده آن را نورون ها تشکیل می دهند.نورون ها به هنگام فعالیت،جریان های الکتریکی متغیر با زمان تولید می کنند.میتوان دو شکل اصلی فعالیت نورونی را در نظر گرفت:دپولاریزاسیون سریع غشای نورونی که به پتانسیل عمل منجر می شود و به واسطه هدایت الکتریکی یونی والسته به ولتاژ یون های سدیم و پتاسیم روی میدهد و تغییرات آهسته تر در پتانسیل غشا که در اثر فعالیت سیناپسی و عملکرد چندین سیستم انتقال دهنده عصبی است که به پتانسیل پس سیناپسی منجر می شود.
از این رو،پتانسیل های پس سیناپسی در کورتکس جمع شده و به سطح جمجمه انتشار می یابند و برآیند آنها در آنجا با عنوان EEGثبت می شود.نورون هایی که بیشتر مسئول تولید EEGشناخته می شوند که میدان های آنها بتوانند برآیند قابل اندازه گیری مانند نورون های هرمی شکل کورتکس داشته باشند،
ریتم های مغزی
سیگنال های مغزی که به روش eeg ثبت می شوند را بر اساس بازه های فرکانسی به بخش های مختلفی تقسیم می کنند و به هرکدام از این بخش ها ریتم سیگنال مغزی می گویند.
تحقیقات نشان می دهند که پهنای باند های فرکانسی،یک بعدی مستقل بوده و قسمت های تعین کننده و ساختار کل EEG خام را تشکیل می دهد.نتیجه آنالیز طیفی یک موج پیچیده مانند مقادیر انرژی در باند های فرکانسی مختلف است.حدود 98 درصد انرژی انسان در محدوده فرکانسی 0-30 هرتز قرار می گیرد،لذا انجام آنالیز طیفی روی ریتم ها و فعالیت های فرکانسی متعارفی مانند دلتا،تتا،آلفا،بتا،گاما و ریتم SMR است.
دامنه سیگنال های EEG
تفاوت در مقادیر مطلق که در نواحی الکترودی مختلف ثبت شده اند،دارای ارزش کلینیکی است.
الکتروانسفالوگرافی کمی
توسعه علوم کامپیوتری در دهه های 60 و 70 میلادی،راه را برای ارزیابی و کمی سازی دقیق عوامل EEG هموار ساخت و به تولد الکتروانسفالوگرافی کی انجامید.
QEEG تجزیه و تحلیل جامعی از فرکانس های یا پهنای باند های فرکانسی افراد است که EEG خام نشان داده شده است.QEEG،با هدف پر رنگ ساختن مولفه های خاص امواج،تبدیل فرمت داده EEG،انتقال داده به حوزه دیگری که در آن اطلاعات بیشتری آشکار می شوند و یا ارائه نتایج عددی مرتبط با EEG که متعاقبا برای مقایسه یا گزارش مورد استفاده قرار میگیرد،انجام می شود.نرم افزار پایگاه QEEG عوامل ذکر شده را بررسی می کند:
1_توزیع فرکانسی
2_دامنه سیگنال های EEG
3_مورفولوژی شکل موج
4_تقارن بین نیمکره ای(تقارن ولتاژ،فرکانس،شکل موج برای نواحی متشابه)
5_مختصات مکانی وقوع پدیده های مشخص در سیگنال
6_ طبیعیت وقوع شکل موج(تادفی،متوالی،پیوسته)
7_تنظیم دامنه و فرکانس
8_واکنش پذیری(تغییرات در یک عامل و پیرو آن تغییر در وضعیت فرد)
کاربرد های بالینی QEEG
آکادمی نورولوژِ و همچنین انجمن نوروسایکولوژی بالینی آمریکا،QEEG را به عنوان مکمل EEG در شرایط زیر معرفی کرده است:بررسی تشنج ها و پیک های صرع،بررسی تشنج های ناشی از صرع در بیماران با خطر بالا و بستری شده در بخش های مراقبت های ویژه ارزیابی پیش از جراحی در بیماران مبتلا به صرع مقاوم به دارو،تشخیص عوارض حاد داخل جمجمه ای در حین جراحی،ارزیابی بیماران دارای علائم بیماری های قلبی-عروقی،بررسی شدت زوال عقل،آسیب های مغزی و EEG های سرپایی،از طرفی برخی،تحقیقات QEEG را به منظور بررسی موارد زیر بکار گرفته اند:
-سندرم پس از ضربه مغزی
-آسیب مغزی خفیف یا متوسط
-اختلال کمبود توجه
-اسکیزوفرنی
-افسردگی
-اعتیاد به الکل
-تینیتوس یا وزوز گوش
-بررسی پاسخ های درمانی به دارو های روان گردان
بیماری صرع
QEEG میتواند برای تشخیص قطعی تشنج های ناشی از صرع و تشخیص افتراقی زیر گروه های آن به کار گرفته شود.بررسی های انجام شده روی EEG نشان می دهد،خواص آماری و رفتار دینامیکی سیگنال،در هنگام وقوع تشنج کاملا تغییر میکند.
نتیجه تحقیقات نشان داد که انواع تشنج ها الگو های خاص QEEG دارند که باعث افزایش دقت تشخیص می شود و عدم توازن امواج با صرع های کانونی 94 درصد همبستگی دارد.نقش دیگر QEEG بر روند بیماری صرع،ارزیابی واکنش ها نسبت به درمان دارویی ضد صرع با روش الکتروانسفالوگرام با رویکرد دارویی است.
بر اساس تعاریف انجمن بین المللی فارماکو-الکترونسفالوگرافی روش دارویی EEG،روش بررسی کمی و کیفی اثرات مواد مختلف روی سیستم عصبی مرکزی در تحقیقات داروشناسی بالینی و آزمایشگاهی،سم شناسی عصبی،تحقیقات درمانی و دیگر زمینه های علمی است.
تحقیقات نشان داده اند که دارو ها میتوانند روی امواج مغزی تاثیرگذار باشند.نخستین تحقیق پیرامون اثرات دارو های ضد تشنج مبین کاهش سرعت EEG،افزایش فعالیت امواج دلتا و تتا،کاهش باند های فرکانس بالا و به طور کلی،کاهش سرعت ریتم بیشتر امواج هستند و مشکلات شناختی در 70 الی 80 درصد از بیماران مبتلا به صرع رخ می دهد.
سکته مغزی
از مشخصه های سکته مغزی افراد،داشتن ریتم های مغزی غیر نرمال است.اولین QEEG بررسی نا هنجاری های ناشی از سکته مغزی افزایش چشمگیر نسبت تتا به بتا در نیم کره آسیب دیده مغز بود.
در گروه های کنترل آزمایش که افراد سالم هستند،توازن بالایی بین همه عوامل وجود دارد.میزان فعالیت موج آلفا لوب فرونتال بدلیل اینکه می تواند شاخص ظرفیت توجه باشد،با عملکرد و اختلالات شناختی بعد از سکته مغزی مرتبط است.نسبت تتا به آلفا و عدم تقارن شاخص آلفا در سکته مغزی افزایش می یابد.
آسیب دیدگی مغزی
در آسیب های مغزی قسمت زیادی از تغییرات حاد در الکتروانسفالوگرافی بعد از سه ماه ناپدید می شوند و حدود 90 درصد این تغییرات یک سال پس از تروما از بین می روند.
رایج ترین ناهنجاری در QEEG که توسط بیماران دارای آسیب مغزی گزارش می شوند،شامل:کاهش میانگین فرکانس آلفا،افزایش میزان تتا و افزایش نسبت تتا به آلفا است.
بخش مراقبت های ویژه (ICU)
QEEG میتواند یک روش تشحیصی مکمل برای EEG در تشخیص نا هنجاری های جدا و متفاوت باشد.پژوهش هایی با هدف بررسی استفاده از QEEG در بخش مراقبت های ویژه،شرایط پاتولوژیک زیر را آنالیز کرده اند:اندارترکتومی کاروتید،مشکلات عروقی-مغزی(بخصوص در عارضه های حاد داخل جمجمه)،شرایطی که جریان خونی مغزی بیماران کما رفته دچار مشکل می شود.انجمن نورولوژِ آمریکا استفاده از QEEG در بخش مراقبت های ویژه را در شرایط زیر توصیه می کند:
-بیماران با خطر بالای سکته های مغزی ایسکمیک
-خونریزی حاد داخل جمجمه
-فشار خون حاد داخل جمجمه و یا وازواسپاسم
-کنترل و تشخیص وضعیت صرع در بیماران با خطر بالا تیتراسیون باربیتورات ها
-انجام درمان های آنتی اپیلپتیک برای دلایل غیر تشنج
زوال عقل
زوال عقل نا هنجاری های موجود در QEEG به طور معمول در مراحل میانه و شدید آلزایمر مشخص می شوند.رایج ترین تغییرات به طور معمول،تغییر در موج های تتا و دلتا،در فعالیت های پس زمینه(به طور ناخودآگاه) و کاهش فرکانس آلفای مرکزی هستند.
تحقیقات همبستگی معکوس بین بین مراحل اختلالات شناختی با کاهش توان در باند های فرکانس پایین را نشان داده اند.برخی تحقیقات روی کاهش فعالیت امواج آلفا و بتا تاکید می کنند.علاوه بر این،ریتم آلفا مانند (کاهش باند فرکانس آلفا در بیماران آلزایمری) میتواند به عنوان یک نشانگر تشخیصی استفاده می شود. نقش QEEG در تشخیص و ارزیابی زوال عقل می تواند قابل مقایسه و هم سطح با بکارگیری روش های تصویر برداری توموگرافی کامپیوتری انتشار فوتون و MRI باشد.
نتیجه گیری
QEEG ابزاری مهم برای تشخیص بهبود بالینی و ارزیابی پاسخ به درمان است.همانطور که مطالعات نشان داده اند EEG پتانسیل فوق العاده ای برای کاربرد های بالینی به نوان نشانگر های زیستی بیماری ها دارد که می تواند به عنوان پیش بینی کننده،تشخیصی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.مطالعات اخیر که با تلفیق روش های تصویر برداری همچون EEG و یا PET انجام شد،از کاربرد های امیدوار کننده فعالیت های نوسانی مغز پرده برداشت.
نوسانات مغزی به عنوان عامل اصلی در تعدادی از الگو های مداری بنیادین مغز تاکید درند و نوسانات مغزی را محرک عملکرد های مغز میدانند که هدف مناسب و جالبی برای مداخلات عصبی مغز بیماران هستند.
تلفیق همزمان EEG با این دستگاه ها فرصت خوبی برای پژوهش های آینده است که می توان به کمک آن اسرار جدیدی از ارتباط فعالیت امواج مغز در فرکانس های مختلف با فعالیت مغز و فعل و انفعالات آن با شبکه های کارکردی گسترده مغزی پرده برداشت.
ادغام روش های تصویر برداری مختلف یک دید ماکروسکوپی کامل ترو بهتری را از وضعیت مغز بیمار ارائه می کند.در نتیجه،استفاده هم زمان به ما اجازه می دهد تا با دقت بیشتری به پاسخ بسیاری از سوالات مان بپردازیم و بتوانیم اطلاعات را با روش های ویژه و خاصی تجزیه و تحلیل کنیم و به یک درک بنیادین از فعالیت های مغزی و رفتار های مرتبط با آن برسیم.